Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2007 10:48 - Десет навика за сън, които рушат здравето
Автор: galeto123 Категория: Забавление   
Прочетен: 854 Коментари: 0 Гласове:
0



1. Спите на кълбо
Лошата поза е причина за болки в гърба, от които се оплаква всяка трета жена. Ако цялата нощ сте топка, може да предизвикате дори заболяване на гръбначния стълб. Лекарите препоръчват да започнете нощта изпънати по гръб с мека възглавничка под коленете.

2. Пускате животни в леглото си
Дори да са идеално изкъпани, тяхната козина и слюнка са мощни алергени. Ако имате алергични пристъпи, астма и проблеми със сърцето, помислете по този въпрос. Детските плюшени играчки също съдържат планини от невидими прашинки. Как да убиете микробите сред тях? Лекарите ни изненадват: дръжте играчките 10 часа във фризера.

3. Спите по корем
Може да доведе до нарушаване на дишането, известно като апноя, когато дишането спира за няколко секунди. Събуждате се стреснати и ужасени от кошмари - просто не дишате добре.

4. Спите гримирани
Ще се събудите с очи като на мечка-панда. Голяма част от козметиката е алергенна, а парфюмите, които си слагате по една капка зад ухото преди лягане, могат да причинят алергичен ринит.

5. На отворен прозорец
Някои смятат, че трябва да спят в студена стая, защото било по-здравословно. Не е вярно. Студът ще ви накара да се свиете на кълбо, а оттам ще последват проблеми с врата, гърба и раменете. Организмът ви ще изхаби енергия, за да се затопли сам, и няма да се чувствате отпочинали. През пролетта е добре да мислите за полените - възможно е да получите лека алергия, ако спите на отворен прозорец. Във всички случаи и силно затоплената стая не е добро решения.

6. Обичате цветя в стаята
Не всички цветя обаче са подходящи. Жасминът например може да предизвика алергичен ринит, слънчогледите да предизвикат алергии. Предпочитайте лалета или най-доброто - планински здравец.

7. Лампата е запалена цяла нощ
Много вреден навик. Дълбокият сън, особено между 10 и 12 вечерта, се изразява в нашата енцефалограма с делта вълни, т.е. мозъкът произвежда особен вид вълни на пълното отпускане. Дори леката светлина може да наруши този процес. Но ако не можете да заспите на тъмно, не се притеснявайте. По-важното е да заспите спокойни.

8. Стаята е прясно боядисана
Прахът и старата мазилка са вредни, но е още по-вредно да спите в прясно боядисана стая. Химикалите, отделени във въздуха, възпаляват кожата, носа, дразнят ви на сън и се чувствате зле сутринта, натежали от главоболие. Ако нямате избор, поне станете рано сутринта и боядисайте стаята тогава.

9. Спите повече от необходимото
Това е като преяждане. Доставя удоволствие, но резултатът не е добър. Чувствате се тежки и уморени. Въпреки че жените имат нужда от повече сън в сравнение с мъжете, не си позволявайте да спите прекалено много.

10. Тайни за добър сън
За да сте в хармония с електромагнитните полета, спете с глава на север, крака на юг. Ако не се чувствате добре в леглото си, спите неспокойно, преместете леглото и опитайте друг ъгъл. Китайското учение фен шуй твърди, че енергийни потоци могат да минават през място, на което е леглото ви, така че е добре да ги избегнете с разместване на мебелите. Не бройте никакви овце, това е адски глупав начин да се мъчите да заспите. По-добре си представете нещо приятно, в което участвате. Започнете с поляна, слънце и цветя, любим човек... Все ще измислите нещо... Ако партньорът ви спи неспокойно, той пречи и на вас. Измислете нещо, за да спите на спокойствие. Примерно: легло в другата стая. Или сменете партньора. Ако и двете не стават, опитайте преди лягане да гледате приятен филм, покажете му релаксиращ масаж, изслушайте го. Ако будилникът звъни и вие веднага сте обхванати от мисълта, че ви чака ужасен ден, и през следващата нощ няма да спите добре.



Тагове:   навика,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: galeto123
Категория: Забавление
Прочетен: 154819
Постинги: 66
Коментари: 65
Гласове: 174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031